FAQ

Het Betover de Stad lied is een lied over de stad. Het koor zingt dit lied in de stad en tijdens de concerten.
Voor elk koor componeert Eef van Breen een toolbox met muzikaal materiaal dat aansluit bij de kwaliteiten van de deelnemers. De toolbox bevat een melodie, een songtekst, gezongen fragmenten en beschrijvende teksten over de betreffende stad. Met de partituren (mp3, bladmuziek) is het lied in maximaal vijf repetities in te studeren.

Het Betover de Stad lied sluit qua sfeer aan bij “Playing New York”, het lied dat Eef van Breen eerder componeerde voor de Eef van Breen Group (te beluisteren via Soundcloud).

Betover de Stad bestaat uit drie onderdelen: repetities, optredens in de stad en optredens tijdens de concerten.

Het Betover de Stad lied wordt voor elke stad op maat gecomponeerd, zodat iedereen kan meezingen. Het instuderen gebeurt tijdens reguliere koorrepetities (met dirigent).
Individuele zangers repeteren met het projectkoor of met een van de andere deelnemende koren. Het instuderen van het lied kost maximaal vijf repetities.

De optredens in de stad vinden plaats in de weken voor de concerten. Het koor verschijnt op verschillende plaatsen om het Betover de Stad lied te zingen. Locaties, data en tijden worden in onderling overleg gepland. Afhankelijk van het aantal deelnemers (individuele zangers, koren) krijg je een eigen planning en doe je zo vaak mee als past.

De concerten zijn op zaterdag 23 en zondag 24 mei om 17:00 en 20:30 uur. Tijdens elk concert zingt het koor ca. 10 minuten mee.