Eef van Breen

Eef van Breen – componist/trompettist/zanger/bandleider/maker en bedenker van kunstprojecten met een onvermijdelijk uitdijend karakter.

Eef van Breen werkt veelvuldig samen met kunstenaars uit diverse disciplines waarbij hij beelden en verhalen vertaalt naar muziek, door deze kunstvormen als volledig gelijkwaardige elementen in te zetten. Van Breen denkt niet in termen van instrumentatie of disciplines, eerder aan de persoonlijkheden waarmee hij samen wil werken. Daarbij maakt hij gebruikt van alles wat hij in zijn leven heeft gezien, gehoord en gedacht. De Eef van Breen Group, een collectief van musici en andere makers is het voertuig van zijn muzikale verbeelding.
Hoewel Van Breen een jazz achtergrond heeft, is zijn muziek niet in een hokje te plaatsen. Zo schreef hij o.m. de muziek voor Klingon Opera ‘u’ van Floris Schönfeld die op de elfde plaats van de ‘tien meest essentiële zaken ter wereld’ verscheen in de New York Times, kamermuziek arrangementen voor Duo Bilitis, de cello solo compositie ‘Flavours’ die door Amber Docters van Leeuwen in Carnegie Hall (NYC) in première werd gebracht en CHAPMAN FOR PRESIDENT de film zonder beeld (2017). Afgelopen jaren componeerde hij voor producties van o.m. het Berliner Ensemble (2018), Mimetheatergroep Bambie (2017), Noord-Nederlands Toneel (2012-2016) en Toneelgroep Amsterdam (2009).

Met de Eef van Breen Group toert hij door het hele land; langs theaters, weilanden, jazzcafés, loodsen, concertzalen en huiskamers. De group bracht twee albums uit bij Challenge Jazz: PLAYING GAMES (2010) en CHANGING SCENES (2012).

In april 2019 kwam het nieuwste album uit: Walk of Doubts. Walk of Doubts bestaat uit drie creaties: een muziekalbum, live concerten én city walks in o.m. Amsterdam, Zwolle, Arnhem en binnenkort in Zürich (Zwitserland), waar Eef werkte aan de compositie van Betover de Stad/Playing New York.